28 dec. 2012

Vodka- ce poti face cu ea

7 întrebuinţări neobişnuite pentru vodcă. Ce poţi face cu cea mai populară tărie din lume

Vodca e consumată încă din Evul Mediu şi este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Are o istorie destul de lungă şi în medicină. Acum sute de ani, vracii o recomandau pentru aproape orice boală: de la colici până la infertilitate. Este perfectă în cocktailuri, dar este consumată şi simplă în ţările Europei centrale şi de nord.

Uite ce întrebuinţări îi poţi găsi:

1. Tratează iritaţiile provocate de iedera
Frunzele de iedera pot provoca unele reacţii alergice pe piele atunci când le atingi. Ca să scapi de senzaţia neplăcută toarnă pe locul iritat puţină votcă. Va avea efect imediat.

2. Împrospătează mirosul hainelor
Surprinzător, dacă stropeşti hainele cu votcă acestea nu vor mirosi a alcool, ci a curat. Pulverizează votcă, agaţă-le pe un umeraş şi pune-le într-un loc uscat şi bine aerisit. Votca îndepărtează mirosurile şi distruge bacteriile.

3. Strălucire pentru robinet

Este foarte uşor să cureţi robinetul din crom sau ceramică folosind o lavetă moale îmbibată în votcă.

4. Păstrează florile proaspete

Adaugă câteva picături de votcă şi o linguriţă de zahăr în apa din vaza cu flori pentru a le păstra frumoase mai mult timp. Schimbă amestecul în fiecare zi.

5. Scapă de insecte şi ţânţari

Poţi folosi un pulverizator în care să pui votcă şi să o foloseşti fie direct pe insecte, fie pe piele în locul unui repelent clasic.

6. Păr strălucitor

Votca nu te face doar să ai o imagine mai frumoasă despre lumea din jur atunci când o bei. Poate cu adevărat să te facă să arăţi mai bine. Într-o sticlă de şampon de 200ml toarnă 30ml de votcă şi foloseşte amestecul pentru a-ţi spăla părul. Va fi mai mătăsos şi mai strălucitor.

7. Scapă de mucegai

Mucegaiul se răspândeşte repede şi poate schimba şi mirosul plăcut dintr-o cameră. În locul soluţiilor chimice clasice foloseşte direct votca. Pulverizează peste zona cu mucegai şi lasă aşa timp de 15 minute. Apoi freacă bine locul respectiv.
Sursa: foodstory.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu