31 dec. 2012

Obiceiuri si superstii de Revelion

Lucuri pe care trebuie sa le stii - obiceiuri si superstii de Revelion

In afara de a petrece si a te pupa cu toti cei prezenti la petrecerea de Anul Nou, oamenii au remarcat de-a lungul timpului, ca exista si alte obiceiuri mai putin cunoscute.
Multe dintre superstitiile de Anul Nou sunt asociate cu ideea ca ceea ce faci la miezul noptii, vei face tot anul urmator. Alte credinte stravechi au ca obiectiv atragerea norocului de partea ta sau indepartarea spiritelor malefice.


Sarutul de la miezul noptii

Obiceiul de a-i pupa pe cei dragi la miezul noptii nu este doar pentru a celebra un moment fericit cu cei care iti sunt apropiati, ci pentru a pastra afectiunea si relatiile stranse si pentru urmatoarele 12 luni. Daca ratezi momentul sa te pupi cu cei apropiati la miezul noptii se pare ca te asteapta un an plin de relatii reci cu ceilalti.


Fa-ti plinul!

Superstitiosii spun ca Anul Nou trebuie sa fie primit cu paharele pline, din toate punctele de vedere. Asa cum inainte de miezul noptii trebuie sa avem paharele pline, asa fiecare trebuie sa aiba in casa un portofel plin cu bani care sa asigure prosperitatea pentru noul an.


Plata facturilor

Noul an nu trebuie sa te prinda cu datorii, asa ca facturile trebuie platite pana la 31 decembrie. In acelasi mod trebuie sa iti rezolvi si datoriile personale pana la sosirea noului an.


Primul vizitator

Prima persoana care va intra in casa ta dupa miezul noptii iti va influenta anul pe care il vei avea. Ideal ar fi sa ai un vizitator de sex masculin, inalt, brunet si aratos, dar si cu un mic cadou in mana, un dar care sa cuprinda o moneda, un colt de paine, cateva fire de iarba si/sau sare. Blonzii sau roscatii aduc ghinion, iar daca o femeie vrea sa va treaca prima pragul indeparteaz-o cu orice risc inainte ca ea sa aduca dezastru.


Primul vizitator (cunoscut si sub numele de "pasarea norocoasa") ar trebui sa bata la usa si sa i se permita sa intre in casa, decat sa intre el in casa cu ajutorul unei chei, chiar daca el este unul dintre proprietarii casei. Dupa ce ii saluta pe cei deja prezenti in casa si lasa acele mici cadouri, semne ale norocului, vizitatorul ar trebui sa treaca prin fiecare incapere a casei si sa iasa pe o alta usa decat cea pe care a intrat. Nimeni nu trebuie sa paraseasca, casa inainte ca primul vizitator sa vina.


Nimic nu iese!

Nimic, dar absolut nimic, nici macar gunoiul - nu trebuie sa iasa pe usa in prima zi a anului. Daca ai de oferit cadouri in prima zi a noului an, lasa-le peste noapte in masina.
Multe persoane au transformat aceasta superstitie afirmand ca este ok sa scoti ceva din casa, cu conditia ca in prealabil sa fi adus ceva mai bun in schimb.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu